[Info] Mijn mobiel internet werkt niet. Wat kan ik doen?

  • 8 April 2019
  • 34 reacties
  • 37112 keer bekeken
[Info] Mijn mobiel internet werkt niet. Wat kan ik doen?
Reputatie 4
  • Administrator
  • 0 reacties

Kun je niet internetten met je mobiele telefoon? In de meeste gevallen kun je het probleem gelukkig zelf oplossen!

In onze Toestelhulp vind je per toestel handige instructies om stap voor stap het probleem met jouw verbinding op te lossen. Onderaan dit bericht vind je deze handig troubleshoot.

 

Staat jouw telefoon er nou niet tussen of kom je er nog niet uit, neem dan ook even onderstaande stappen door.

Stap 1: Zet je mobiele telefoon even uit- en aan zodat je simkaart opnieuw verbinding maakt met het netwerk.

Stap 2 (Bij geen verbinding met 4G): Heb je wel verbinding met 3G? Controleer dan of je iPhone of Android mobiele telefoon staat ingesteld op 4G.

Stap 3: Staat je MB Pauze aan en is je bundel op? Koop dan een MB Extra, zodat je verder kunt internetten.

Stap 4: Bekijk op mijn dekkingskaart wat de dekking is, en of er storingen of werkzaamheden worden uitgevoerd. Is de dekking niet optimaal? Geef dit via de dekkingskaart door.

Stap 5: Herstel de internetinstellingen op je mobiele telefoon. Bekijk voor hulp mijn toestelhulppagina.

Stap 6: Doe een kruistest met je simkaart. Dit doe je zo:

  • Test je simkaart in een ander toestel en kijk of je hetzelfde probleem houdt. Werkt je simkaart wel in de andere telefoon? Dan adviseer ik om een software-update te doen op je mobiele telefoon of een fabrieksreset te doen.

 


34 reacties

Goedemiddag,

Sinds 1 juli ben ik overgestapt naar Ben. Maar helaas doet mijn mobile internet het niet. Ik kan wel bellen, gebeld worden en internetten met WiFi. Zodra ik geen WiFi meer heb staat er een E. Ik heb een iPhone 6s. We hebben de telefoon al een paar keer uit/aan gezet, en verschillende instellingen bekeken maar hij doet het gewoon niet.


Wie kan helpen! We zouden eigenlijk 4g moeten hebben.

Mvg Yestin
hallo,

Ik heb pas geleden mijn ben abonnement verlengt. Maar sinds dat mijn nieuwe abonnement inging doet mobiel internet het niet meer. Alles is hetzelfde gebleven simkaart en telefoon er is niks veranderd.


Dus daar ligt het niet aan. Zal waarschijnlijk iets fout zijn gegaan bij jullie.


Ik hoor graag een oplossing voor dit probleem.

Alvast bedankt
Reputatie 5
Badge +9
Hi! Wat onhandig. Hebben jullie bovenstaande stappen allemaal gevolgd?
Hoi,

Wij hebben alle stappen doorlopen, maar helaas nog steeds geen internet (alleen via WiFi).
Hallo,

Ja alles gevolgd en bij mij hetzelfde als hierboven. De stappen hebben niks veranderd
Reputatie 5
Badge +9
Fijn dat jullie de stappen doorlopen hebben. Minder fijn dat het niets geholpen heeft. Ik heb voor jullie beide de simkaart een kleine reset uitgevoerd. Jullie kunnen de simkaart over een kwartier opnieuw in het toestel plaatsen. Laat me even weten of dit heeft mogen helpen!
Hallo Romy,

Hij doet het. Ik heb weer mobiel internet 😀

Hartstikke bedankt voor je hulp !!!
Goedenavond,

Hier helaas niet geholpen. Gisteren wel even 4G gehad. Maar later toch weer verdwenen en ook niet meer gehad. Soms staat er ook linksboven aan geen service of heel even 4G maar binnen een minuut ook weer verdwenen.


Weet ook niet meer wat te doen. Zijn juist overgestapt omdat zoonlief graag wat meer 4G wilde! Zit niet te wachten om nog 2 jaar te betalen voor iets wat het niet doet!
Reputatie 5
Badge +9
Hi mvd09. Super! Fijn om te horen. Ik wens je een mooi weekend toe. :)

@Yestini Wel jammer dat het bij jou nog niet heeft mogen werken, kun je misschien een kruistest opnieuw uitvoeren? Zijn simkaart in jouw toestel en andersom. Dan kijken we even wat de resultaten zijn. Voel je trouwens vrij om een dekkingsklacht in te voeren, dan kunnen mijn collega's van de technische dienst meteen wat dieper in de instellingen gaan wroeten. Sorry voor het ongemak. Ik wens ook jou een fijn weekend en hoor graag van je.
Hoi Romy,

De simkaart doet het in mijn telefoon wel gewoon goed. (En de mijne, Tele2, in zijn telefoon ook)


Verder had mijn zoon vrijdag een feestje ergens in de weilanden en daar deed hij het ook. Vanmorgen had hij even 3G. Maar verder weer helemaal niks. Staat nu ook Geen service rechts bovenin.

groetjes Charis
Links bovenin natuurlijk!
Reputatie 5
Badge +6
Dat is zeker niet de bedoeling! Heb je de internetinstellingen opnieuw geïnstalleerd? Zo ja, zou je dan het toestel uit en aan willen zetten? Ik heb namelijk een aantal instellingen gereset.
Ja we hebben de internet instellingen op nieuw ingesteld, maar nog steeds geen internet.


Hij blijft ook steeds terug springen op geen service.
Het enige wat me opvalt is dat bij de instellingen en dan bij mobiel netwerk staat bij het tweede rijtje t-mobile nl maar misschien hoort dat ook wel?
Reputatie 5
Badge +9
Hi! Bedankt voor de terugkoppeling. Dat er T-Mobile staat is geen probleem. Uit jouw bericht kan ik opmaken dat de simkaart in jouw toestel wel volledig werkt, maar dat hij beperkingen geeft in het toestel van je zoon. Kun je eens kijken of jouw simkaart dezelfde problemen geeft in zijn toestel? Dan kunnen we kijken of het misschien een toestel fout is.
Mijn simkaart doet het goed in zijn toestel. Hiervoor had hij Hollands nieuwe en die Sim gaf ook geen problemen, hij had gewoon 4G.
Reputatie 5
Badge +9
Hi! Dat is wel erg vreemd. Kan het zijn dat er een simlock actief staat op het toestel?
Nee geen simlock hebben 3 verschillende Sim in gezeten. Hij heeft ook heel af en toe wel internet.
En hij kan wel gewoon bellen. Ik stuur dit nu trouwens met mijn eigen telefoon.

Groetjes Charis
Reputatie 5
Badge +9
Ah, bedankt voor jouw informatie. Ik wil je adviseren om een klacht in te dienen via onze dekkingskaart. Dan kijken mijn collega's dit voor je na. Mocht dit niet lukken, kunnen mijn collega's van de telefonische klantenservice jou helpen met het invoeren van de klacht.
Bij mij hetzelfde probleem, kan wel bellen en geveld worden heb alles gedaan maar doet het nier
HIer ook hetzelfde probleem.


Ineens had ik 3 dagen geleden geen netwerk meer en na alle stappen die jullie hebben aangegeven te hebben doorlopen en reset simkaart wel bellen maar nog steeds geen internet.


Baal hier ontzettend van want heb pas sinds 11 juli een abonnement bij jullie.


Krijg ik compensatie voor de mb's die ik niet h een kunnen gebruiken? Want heb nog ruim 1100mb over van de 1500mb.


Nu afwachten wat de technische dienst er van zegt.


Oja en hebben kruistest gedaan bij the phonehouse en hij heeft mijn simkaart in zijn telefoon gedaan en hij had ook geen internet dus ligt echt aan jullie.
Reputatie 5
Badge +9
Hi @Angela39. Ik zag dat je zelf ook een topic had geopend, daar heb ik je verder geholpen!
Reputatie 5
Badge +9
Hi @ellenenkeano. Ik zie dat je hier al contact over hebt gezocht met de klantenservice en dat zij dit zoals je zelf al aangeeft hebben moeten doorzetten naar de technische afdeling. Ik kan voor nu dus niets voor je betekenen. We moeten hierin de oplossing van hen afwachten. Zij zullen contact opnemen met jou zodra dit opgelost is en dan kijken of je in aanmerking komt voor een compensatie. Ik wens je een fijne dag!
Reputatie 5
Badge +9
Kan ik iets voor je doen, Enna?

Reageer