Sticky

Anoniem gebeld worden op de iPhone uitschakelen

  • 4 juni 2018
  • 0 reacties
  • 12450 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +7
  • Oud-moderator
  • 1307 reacties
Anoniem gebeld worden kan voor veel frustraties zorgen, wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om anonieme bellers te blokkeren. Wij kunnen dit niet voor je doen, maar gelukkig is het op de iPhone wel in te stellen met een kleine omweg. Op de volgende manier kun je ervoor zorgen dat anonieme bellers je niet meer kunnen bellen.

Via instellingen op de iPhone kun je naar "niet storen gaan" Als je daar bent ga je naar "Sta oproepen toe van" en kies je voor "Alle contacten" Als je niet storen hebt ingeschakeld dan kunnen alleen nog mensen jou bereiken die in je contactlijst staan.

Hou er wel rekening mee dat als je de niet storen functie hebt ingesteld als hierboven aangegeven je ook niet meer bereikbaar bent voor mensen waarvan je het telefoonnummer niet in jouw contactlijst hebt staan. Je kunt hierdoor belangrijke telefoontjes missen.

Hoe kan je anoniem bellen voorkomen? Bedenk goed aan wie jij je nummer geeft. Op internet kan je naar je telefoonnumer worden gevraagd. Het is verstandig om je af te vragen of dit altijd even handig is. Als je vaak door bedrijven wordt gebeld, kan je je inschrijven bij het 'bel-me-niet-register. Daarnaast zijn er ook verschillende apps zoals Call Blocker Free, Truecaller of Whitelist Call Blocker die je kunnen helpen.

0 reacties

Geen reactie

Reageer