Wel of geen telefoonverzekering?

 • 17 juli 2018
 • 0 reacties
 • 1085 keer bekeken
Wel of geen telefoonverzekering?
Reputatie 4
 • Ben nieuwsgierig*
 • 0 reacties
Ben je een enorme stuntelkampioen of koop je zelfs nog beschermhoesjes voor je beschermhoesjes? Waarschijnlijk zit je er tussenin. Moet je dan wel of geen telefoonverzekering? Binnen een paar minuten weet je zeker of het (n)iets voor jou is.

3 redenen om geen telefoonverzekering te nemen


 1. Als je het woordenboek openslaat staat jouw naam onder voorzichtig. Jij raakt je nieuwe telefoon niet aan voordat je hoesje en schermbeschermer binnen zijn. Dikke kans dat je zelfs een extra set hoesjes hebt gekocht… gewoon, voor het geval dat. Ben jij dit ten voeten uit? Dan is er voor jou weinig reden om een verzekering af te sluiten.
 2. Een tweede reden om geen telefoonverzekering te nemen is zuinigheid: hallo Dagobert! Geen zorgen, dit bedoel ik als compliment. Jij hebt namelijk een goede spaarpot (of geldpakhuis) als back-up voor het geval je telefoon het spontaan begeeft (of hij in de wc belandt – zie deze rampverhalen). Zeker in combinatie met voorzichtigheid is dit het teken dat een telefoonverzekering voor jou onnodig is.
 3. Last but not least: jij houdt je leven liever zelf in de hand en je hebt geen zin om aan een verzekering vast te zitten. Een traditionele telefoonverzekering is dan niets voor jou. Als dit je enige reden is om het niet te doen zou je overigens wel een betaal-per-dag-verzekering voor je telefoon kunnen afsluiten.

3 redenen om wel een telefoonverzekering te nemen


 1. Neem jij je mobieltje altijd overal mee naar toe? Maak je foto’s tijdens je reizen, weekendjes weg en avonden uit? Want zelfs als je voorzichtig bent, kan er iets gebeuren met je telefoon. Je telefoon altijd bij je hebben is daarom een goede reden om in elk geval verzekerd te zijn tegen diefstal en schade.
 2. Een tweede reden om wel een telefoonverzekering te nemen is het risico dat je anders loopt. Hoe voorzichtig je ook bent, als er iets gebeurt, wil je daarop voorbereid zijn. Als je daar geen spaarpot voor hebt, is een verzekering een goedkoper alternatief. Voor een klein bedrag per maand weet je dan zeker dat je niet zomaar zonder telefoon komt te zitten als er wel iets mee gebeurt.
 3. Daarmee komen we direct op de derde reden om wel een telefoonverzekering te nemen: je dekt een stukje onhandigheid. Het kan iedereen overkomen en één moment van onoplettendheid is genoeg om om je scherm te laten barsten of je telefoon te laten verdrinken. Onoplettendheid is trouwens niet altijd het woord. Soms heb je domweg pech.

Een telefoonverzekering is dus zeker een goed idee als je soms pech hebt, wat onhandig bent en niet zomaar nieuwe telefoons kunt kopen zonder daarvoor een week droog brood te moeten eten.

Maar wat voor telefoonverzekering is dan geschikt voor jou?Soms heb je al een telefoonverzekering als je een nieuwe mobiele telefoon koopt of als je een abonnement afsluit. Heb je nog geen telefoonverzekering? Dan heb je de keuze: flexibel of vast? Bij een vaste verzekering betaal je elke maand hetzelfde bedrag en je kunt meestal ook maandelijks opzeggen. Een flexibele verzekering is er eentje waar je per dag betaalt. Je zet hem dan aan en uit wanneer je wil. Ga je drie dagen Netflixen op de bank met je telefoon veilig naast je, dan zet je de verzekering uit. Ga je daarna een weekendje weg, dan zet je de verzekering weer aan.

Welk type ben jij: de avonturier, de stuntelkampioen of de ultieme telefoonbeschermer?

Dit gastartikel werd je aangeboden door Vigi. Net als Ben willen wij van Vigi dat jij maximaal plezier hebt van je mobiel, zonder dat je daar te veel voor betaalt. Download nu de gratis Vigi app voor iOS en swipe je verzekering aan en uit wanneer je wil. Je bent al verzekerd vanaf 12 cent per dag.

0 reacties

Geen reactie

Reageer