5 plaatsen waar telefoons het meest worden gestolen

  • 17 juli 2018
  • 0 reacties
  • 993 keer bekeken
5 plaatsen waar telefoons het meest worden gestolen
Reputatie 4
  • Ben nieuwsgierig*
  • 0 reacties
Je gaat uit je dak bij een optreden, de band is goed, dus je neemt een foto. Tenminste, dat ben je van plan. Er zit namelijk niets meer in je zak! Daar sta je dan, en je kunt niet eens de politie bellen om aangifte te doen. Rampscenario? Voorkom het! Dat begint bij weten waar telefoons het vaakst worden gestolen.

1. Op straat
Hoe drukker, hoe beter – tenminste, voor zakkenrollers. Let in volle winkelstraten dus extra goed op. Neem je foto’s, houd dan je telefoon stevig vast. Er zijn dieven die langsrennen en zo je telefoon uit je handen grissen.

2. Rond bordjes met ‘pas op voor zakkenrollers’
Het klinkt als een grap, maar dat is het jammer genoeg niet. Mensen die een bordje met ‘pas op voor zakkenrollers zien’, controleren soms automatisch of hun waardevolle spullen er nog zijn. Leg je dus rond zo’n bordje je hand op je linker broekzak, dan weet een zakkenroller precies waar hij of zij moet zijn. Stop je spullen dus altijd goed weg en controleer ze niet te opvallend.

3. Bij het uitgaan
Concerten, kroegen en zelfs terrasjes bij daglicht; ben je uit, zet dan je radar aan. Zorg ervoor dat je telefoon niet makkelijk van tafel kan worden gegrist en stop hem bij optredens niet in je achterzak. Met name bij damesbroeken zijn de zakken vaak te klein, waardoor de telefoon uitnodigend uitsteekt. Een makkelijke prooi voor dieven…

4. Op openbare wc’s

Met name uit tassen wordt veel gestolen. Neem dus altijd al je spullen mee het wc-hokje in. Ga je vervolgens je handen wassen, houd ook dan je tas goed in de gaten.

5. In het openbaar vervoer
Zowel op stations als in treinen en bussen komt telefoondiefstal voor. Houd tassen goed bij je, zeker als je aan het werk bent of in gesprek gaat met iemand. Het zijn juist die momenten dat je wordt afgeleid dat je risico loopt. Hang je je jas aan een haakje? Let er dan op dat je eerst je mobiele telefoon eruit haalt. Degene die achter je zit kan namelijk relatief makkelijk bij je jas.

Wat als het toch gebeurt?


Op sommige telefoons kun je vooraf een tracker aanzetten om te achterhalen waar je telefoon is. De iPhone kan dit bijvoorbeeld (zo activeer je dat). Door direct na de diefstal in te loggen in je account, kun je ‘Zoek mijn iPhone’ gebruiken en zien of de telefoon nog in de buurt is.

Is je telefoon echt nergens meer te bekennen?
  1. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.
  2. Blokkeer je simkaart bij je provider.
  3. Doe beroep op je telefoonverzekering (als je die hebt). Hiervoor heb je in elk geval de kopie van je aangifte nodig.

Tip: Heb je een iphone? Met de Vigi app kun je je telefoon verzekeren op dagbasis! Weekendje weg, festival of vakantie? Via deze app zet je eenvoudig je verzekering aan en weer uit.

Wat kun je nog meer doen? Stel een wachtwoord in op je telefoon. En – als dit mogelijk is – verstop iets van jezelf in je telefoon, zoals een briefje met je e-mailadres. Mocht een dief besluiten dat je telefoon te goed beveiligd is om door te verkopen, dan kan het zijn dat je mobieltje ergens wordt achtergelaten. Een eerlijke vinder kan het toestel vervolgens aan je teruggeven.

Is jouw telefoon ooit gestolen?

Dit gastartikel werd je aangeboden door Vigi. Net als Ben willen wij van Vigi dat jij maximaal plezier hebt van je mobiel, zonder dat je daar te veel voor betaalt. Download nu de gratis Vigi app voor iOS en swipe je verzekering aan en uit wanneer je wil. Je bent al verzekerd vanaf 12 cent per dag.

0 reacties

Geen reactie

Reageer