Toestelreview

Alles over de Sony Xperia XA2

  • 11 juli 2018
  • 0 reacties
  • 973 keer bekeken
Alles over de Sony Xperia XA2
Reputatie 4
  • Ben nieuwsgierig*
  • 0 reacties
Begin dit jaar werd de opvolger gepresenteerd van de Sony Xperia XA1, de Sony Xperia XA2. Naast een ander uiterlijk, heeft de XA2 ook een groter scherm. Zoals de meeste XPeria-kenners weten staat de fotokwaliteit, batterijduur en vlotte hardware bij Sony centraal. In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze middenklasser van Sony.

Design


De telefoon is volgens de klassieke designtaal van Sony gemaakt: strak, scherpe hoeken en goede bouwkwaliteit. De achterkant en frame zijn volledig van aluminium gemaakt met een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Hierdoor is de telefoon wat zwaarder dan je misschien gewend bent, maar ben je wel verzekerd van een achterkant die niet zomaar kapot kan vallen. Zelf vind ik het gewicht wel fijn, omdat het voelt dat je echt een degelijk toestel vastpakt. Aan de voorkant van de telefoon vind je een 5,2 inch groot scherm met een beeldverhouding van 16:9. Tegenwoordig hebben veel telefoons een langere beeldverhouding van 18:9. Hierdoor worden telefoons minder breed en langer, daardoor dus gemakkelijker om vast te pakken.

Scherm


De kwaliteit van het scherm is een heus pluspunt van de telefoon. Deze is van Full HD-kwaliteit en oogt erg goed. De helderheid en de kleuren zijn ruimvoldoende. Ook als de zon op het toestel schijnt, is de kwaliteit van het scherm nog perfect. De zijkanten zijn een klein beetje afgerond waardoor het lijkt alsof het scherm overloopt in het frame en het lijkt alsof het toestel geen randen heeft. Dit geeft de telefoon zeker een premium gevoel.

Prestaties


De prestaties van het toestel zijn ook goed. De telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 630 processor die uitstekende prestaties levert en daarnaast ook nog eens zuinig is. Als je veel tussen apps schakelt dan merk je dat de telefoon iets trager is dan een duurder toestel. Gelukkig is de vertraging in mijn mening verwaarloosbaar en kun je er prima mee uit de voeten. Er is 3GB werkgeheugen beschikbaar in het toestel. Deze combinatie zorgt ervoor dat het toestel in het dagelijks leven altijd soepel loopt. Er zit standaard 32GB opslaggeheugen op het toestel, Deze is wel nog uit te breiden tot 256GB met een micro SD-kaartje

Camera


Een grote verbetering ten opzichte van de XA1 is de camera. De 23MP camera schiet mooie foto’s, de camera app start snel en is overzichtelijk. De telefoon presteert ten opzichte van de concurrentie goed bij minder licht, waardoor foto’s die in het donker zijn gemaakt nog goed voor de dag komen.
Daarnaast ondersteunt de XA2 QNovo Adaptive Charging. Een mooie toevoeging die ervoor zorgt dat je batterij minder snel slijt bij langdurig opladen door de laadcyclus vroegtijdig te beëindigen. Over de batterijduur ben ik erg te spreken, die is bovengemiddeld en het kost dan ook geen moeite om de dag door te komen, vooral in combinatie met de energiezuinige processor. Daarnaast heeft de telefoon een hoofdtelefoonaansluiting en kun je opladen via de USB type C-aansluiting.

De Sony Xperia XA2 is een telefoon die heel veel waarde biedt voor de prijs. De telefoon zit goed in elkaar, het scherm is van goede kwaliteit, de prestaties zijn dik in orde, de camera presteert goed en de telefoon heeft een goede batterijduur. Benieuwd naar dit toestel in combinatie met een abonnement? Kijk hier dan verder!

0 reacties

Geen reactie

Reageer