De top 10 kerstmarkten in Nederland

  • 13 December 2018
  • 0 reacties
  • 910 keer bekeken
De top 10 kerstmarkten in Nederland
Reputatie 5
Badge +12
Kerstmis staat alweer bijna voor de deur. De kerstbomen en kerstverlichting schieten als paddenstoelen uit de grond. De donkere dagen voor Kerstmis vol lichtjes en gezelligheid. Het ultieme uitje om helemaal in die kerstsferen te komen als je het mij vraagt? Een kerstmarkt bezoeken! Dit is niet alleen erg gezellig maar het is ook nog eens hét moment om jouw kerstinkopen te doen. Om inspiratie op te doen heb ik een top 10 gemaakt van de kerstmarkten in Nederland die zeker een bezoekje waard zijn! Heb je meer ideeën? Laat dan hieronder een reactie achter.

1. Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg
Één van de meest bezochte kerstmarkten in Europa is de kerstmarkt in Valkenburg. Je vindt deze markt in de Gemeentegrot onderaan de Cauberg. De grotten geven de kerstmarkt een sprookjesachtig geheel. Je kunt hier dit jaar een bezoekje brengen tussen 16 november en 23 december 2018. Meer informatie vind je hier.

2. Kerstmarkt in Maastricht
De kerstmarkt in Maastricht mag natuurlijk niet ontbreken! Naast het bezoeken van de vele kraampjes kan je hier ook een rondje maken in het reuzenrad, een romantisch ritje maken op het ijs en er staat een heuse reuzeglijbaan. Je kunt hier nog t/m 31 december terecht. Meer informatie over deze kerstmarkt vind je hier.

3. Kerstmarkt in Dordrecht
Dit is persoonlijk een van mijn favorieten, de Dordse kerstmarkt. Dit is namelijk ook de grootste in Nederland! Je kunt hier eigenlijk wel de hele dag vertoeven, de kerstmarkt is namelijk verspreid over de hele stad. Dit weekend is hét moment om erheen te gaan, je kunt hier namelijk terecht van 14 december t/m 16 december 2018.

4. Country & Christmas Fair
Op deze mooie locatie, de tuinen van Kasteel De Haar, vind je de Country & Christmas fair. Deze fair draait naast Kerst ook vooral om de winter. Én een groot voordeel is dat de kraampjes verwarmd zijn. Een bezoekje aan deze fair brengen kan op dit moment niet meer.

5. Royal Christmas Fair in Den Haag
Zoek je een goede locatie om in één keer te slagen voor al jouw kerstaankopen? Dan is de Royal Christmas Fair een goede plek! Deze Kerstmarkt straalt veel sfeer uit door de vele verlichte kraampjes en versieringen. De kerstmarkt staat er nog t/m 23 december 2018.

6. Drijvende Kerstmarkt in Leiden
Zoek je een kerstmarkt op een bijzondere locatie? Dan is de Drijvende Kerstmarkt echt iets voor jou! De kerstmarkt is namelijk gebouwd op een plateau in de Nieuwe Rijn. Ook vind je op de kade een kermis. Je kunt hier nog terecht t/m 25 december.

7. Ice*Amsterdam & Het Amsterdamse Winterparadijs
Het Museumplein in onze hoofdstad wordt in december omgetoverd in een magisch winterwonderland, met schaatsbaan en kerstmarkt. En goed nieuws, op de schaatsbaan kan je terecht t/m 3 februari 2019. Meer informatie over dit evenement vind je hier. Het Amsterdamse Winterparadijs is te bezoeken t/m 30 december.

8. Dickens kerstfeest in Deventer
In het oosten van het land wordt de kerstmarkt gecombineerd met het jaarlijkse Dickens festijn. Ga terug in de tijd en waan je even helemaal in het 19e eeuwse Engeland! Je kunt hier aankomend weekend terecht.

9. Caste Christmas Fair in Heemskerk
Zoek je een leuk uitje voor heel het gezin? Dan is de Caste Christmas Fair in Heemskerk echt iets voor jou! Deze Fair biedt naast het kerstshoppen een gevarieerd, muzikaal programma.

10. Kerstmarkt Haarlem
Tot slot mag de kerstmarkt in Haarlem niet ontbreken. Dit is namelijk één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in de Benelux. De kerstmarkt is helaas op dit moment al niet meer te bezoeken dus wees er vroeg bij volgend jaar! Meer informatie over de kerstmarkt is hier te vinden.


Bron: https://www.kerstmarkten.net/informatie/top-10-nederlandse-kerstmarkten/

0 reacties

Geen reactie

Reageer