Sticky

[Info] Mijn mobiel internet werkt niet. Wat kan ik doen?

 • 8 April 2019
 • 34 reacties
 • 24370 keer bekeken

Reputatie 4
 • Ben nieuwsgierig*
 • 0 reacties

Kun je niet internetten met je mobiele telefoon? In de meeste gevallen kun je het probleem gelukkig zelf oplossen!

In onze Toestelhulp vind je per toestel handige instructies om stap voor stap het probleem met jouw verbinding op te lossen. Onderaan dit bericht vind je deze handig troubleshoot.

 

Staat jouw telefoon er nou niet tussen of kom je er nog niet uit, neem dan ook even onderstaande stappen door.

Stap 1: Zet je mobiele telefoon even uit- en aan zodat je simkaart opnieuw verbinding maakt met het netwerk.

Stap 2 (Bij geen verbinding met 4G): Heb je wel verbinding met 3G? Controleer dan of je iPhone of Android mobiele telefoon staat ingesteld op 4G.

Stap 3: Staat je MB Pauze aan en is je bundel op? Koop dan een MB Extra, zodat je verder kunt internetten.

Stap 4: Bekijk op mijn dekkingskaart wat de dekking is, en of er storingen of werkzaamheden worden uitgevoerd. Is de dekking niet optimaal? Geef dit via de dekkingskaart door.

Stap 5: Herstel de internetinstellingen op je mobiele telefoon. Bekijk voor hulp mijn toestelhulppagina.

Stap 6: Doe een kruistest met je simkaart. Dit doe je zo:

 • Test je simkaart in een ander toestel en kijk of je hetzelfde probleem houdt. Werkt je simkaart wel in de andere telefoon? Dan adviseer ik om een software-update te doen op je mobiele telefoon of een fabrieksreset te doen.

 


34 reacties

Vandaag mijn nieuwe abonnement ingegaan. Alleen doet internet t niet. Alle tips uitgeprobeerd 

Hij doet het af en toe. Nu weer niet. Al 3 dagen zo

Reputatie 5
Badge +9

Hi! Ik zie dat je inmiddels al data hebt kunnen gebruiken. Werkt het inmiddels al? Zo niet, ik heb jouw simkaart een kleine reset gegeven. Je kunt jouw toestel over een kwartier opnieuw opstarten. Laat me even weten of dit heeft gewerkt!

Mijn telefoon schakelt de laatste weken regelmatig naar edge in en rondom het centrum van Eindhoven of heeft helemaal geen verbinding, dat is nooit zo geweest.

 

Bij mij thuis staat op 250m afstand een mast met antenne o.a. van T-Mobile. De snelheid die ik nu haal is lastig te meten maar ik merk het vooral met de Ziggo go app, YouTube en Spotify. Onderbrekingen en haperingen die ik in de afgelopen jaren nooit heb gehad.

Ik heb een unlimited data 3g abonnement wat betekent dat 4g voor mij niet beschikbaar baar is. Graag een bruikbare reactie, heb alle tests en checks al gedaan.

 •  
 •  
Reputatie 5
Badge +9

Hoi Dennis! Bedankt voor jouw terugkoppeling! Ik heb je doorgestuurd naar dit artikel om te kijken of deze stappen verschil zouden maken. Jammer genoeg is dit niet het geval geweest! Kun je via stap 4 een klacht doorgeven via de dekkingskaart? Mijn collega's zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om dit op te lossen! Sorry voor het ongemak.

Goedenavond! 

Ik ging vorige maand over mijn mobiele internetbundel heen, waardoor deze op pauze kwam te staan. Bewust om kosten te voorkomen. Ik heb toen extra mb's aangevraagd. Echter heb ik géén gebruik van kunnen maken, omdat ik sindsdien geen mobiel internet heb. Ik komt niet verder dan een E. 

Ik heb de telefoon overgeleverd aan mijn zoon. Die heeft bij hem thuis (800 meter verderop) een H staan. Normaal zou dit toch 3G bij mij en 4G bij hem moeten zijn.

 • Hij heeft het toestel opnieuw opgestart. Niks.
 • Mobiele internetinstellingen gewijzigd. Niks.
 • Dekkingskaart. Goed.
 • Hij heeft een kruistest gedaan met zijn toestel. Ook daar geen 4G, maar H. Zijn SIM in mijn toestel, geeft wel 3G/4G aan.
 • Nieuwe SIM besteld. Nog steeds hetzelfde probleem.
 • Teruggezet naar fabrieksinstellingen. Nog steeds hetzelfde probleem
 • Inmiddels heeft mijn zoon het abonnement van maandelijks naar 24-maand overgezet met 8GB 4G internet. Deze gaat 06-06-2020 in (later vandaag dus). 

Ik heb dus kosten gemaakt voor een nieuwe SIM, wat geen oplossing heeft geboden. Is het mogelijk om mijn nieuwe SIM te resetten? Mogelijk dat dat helpt. 

Groetjes,

Jan

 

Ps. Inmiddels lijkt het opgelost. Mijn nieuwe abonnement is ná verlenging ingegaan. En na het opstarten heb ik opeens 4G. Top! 

Reputatie 5
Badge +9

Hi Jan! Jeetje, die zoon van jou weet wel raad, fijn dat jullie er samen uitgekomen zijn :smile:  Ik ga de simkaart in ieder geval voor je vergoeden. Dit zal je terug zien op de volgende factuur :blush: Kan ik nog iets voor je doen?

Heb mijn internet werkend gekregen mbv pagina.

 

Voor anderen: bij mij was het zo dat onder
“network & internet” »  “mobile network” » “advanced” » “access point names” 
er twee opties waren, “prepaid” en “abonnee”, dat stond op prepaid terwijl ik een abonnement heb. Veranderd en nu werkt het internet weer.


Groet.

Reputatie 4
Badge +6

Hoi @Jintram! Wat fijn dat je dit met ons deelt. Wellicht hebben meer mensen hier iets aan. Ik wens je een prettige dag:blush:

Reageer