Sticky

[Info] Hoe werkt nummerbehoud?

  • 10 April 2019
  • 0 reacties
  • 1867 keer bekeken

Reputatie 4
  • Ben nieuwsgierig*
  • 0 reacties
Als je naar ons wilt overstappen met behoud van jouw huidige telefoonnummer dan vinden wij dat natuurlijk ontzettend leuk. In dit topic kun je lezen hoe nummerbehoud precies werkt en waar je op moet letten tijdens de aanvraag van nummerbehoud.

Als je een keuze hebt kunnen maken uit ons aanbod en op "nu bestellen" hebt gedrukt dan kom je in stap 1 van het bestelproces. In deze stap vul je jouw NAW gegevens in en maak je de keuze of je jouw nummer wilt behouden of niet.Als je hebt aangegeven dat je jouw vertrouwde telefoonnummer wilt meenemen dan kun je nu jouw bestelling afronden. Zodra je de bestelling hebt afgerond komt er in het scherm een link te staan. Via deze link kun je jouw telefoonnummer invullen en aangeven of je op dit moment gebruik maakt van een particulier abonnement, zakelijk abonnement of prepaid kaart.


Als je jouw telefoonnummer hebt ingevuld en gebruik maakt van een particulier abonnement of prepaid kaart krijg je een code toegestuurd. Deze code gebruik je om om jouw aanvraag voor nummerbehoud te verifiëren.


Als je op dit moment een zakelijk telefoonnummer hebt dan gebruik je het klantnummer van jouw huidige provider om de aanvraag tot nummerbehoud te verifiëren.


Met het invullen van bovenstaande informatie is de eerste fase van het nummerbehoud afgerond. Het verzoek is nu onderweg naar jouw huidige provider. Via de persoonlijke Ik Ben pagina kun je het verzoek tot nummerbehoud volgen.


Als het nummerbehoud is goedgekeurd door jouw huidige provider dan kun jezelf kiezen wanneer je wilt dat het telefoonnummer wordt overgezet. Mocht je de eerst volgende datum overgezet willen worden dan kun je dit selecteren door op 'overzetten op dag 1' te klikken.Mocht de overzet datum toch niet helemaal uitkomen dan kun je dit tot 24 uur van te voren nog wijzigen. Dit kun je doen door op 'annuleren overzetten op dag 1' te klikken. Het nummerbehoud verzoek wordt hier niet mee geannuleerd. De goedkeuring is nog geldig. Vanaf de dag waarop nummerbehoud uitgevoerd mag worden. (Dit zal bij een abonnement zijn op de einddatum van het contract of na een maand opzeg termijn. Bij een prepaid kan dit al na twee werkdagen) heb je 90 dagen de tijd om het nummer naar ons over te laten zetten. In deze 90 dagen kun je jouw telefoonnummer op elk gewenste werkdag naar ons over laten zetten. Na deze stap is het verzoek tot nummerbehoud klaar.


Wil je het verzoek inzien nadat je nummerbehoud hebt aangevraagd dan kun je dat hier doen.

Hou er bij de aanvraag van nummerbehoud rekening mee dat jouw abonnement na maximaal 120 dagen ingaat, ook als jouw nummer nog niet is overgenomen. Je krijgt dan een tijdelijk telefoonnummer waardoor je met dubbele kosten kan komen te zitten.

0 reacties

Geen reactie

Reageer