Sticky

[Info] Mijn nummerbehoud is afgewezen, wat nu?

  • 10 April 2019
  • 0 reacties
  • 1514 keer bekeken

Reputatie 4
  • Ben nieuwsgierig*
  • 0 reacties
Je hebt besloten om gezellig over te komen naar Ben. Superleuk! Je wil hierbij graag je eigen vertrouwde telefoonnummer houden en deze meenemen vanaf een andere provider. Geen probleem! Je kunt tijdens het bestellen een aanvraag voor nummerbehoud invullen. Ben neemt dan jouw telefoonnummer over en zal je huidige abonnement bij de andere provider voor je opzeggen. Appeltje eitje! Voor meer informatie over het invullen een aanvragen van nummerbehoud klik je hier.
Helaas gaat er soms wel eens wat mis waardoor een nummerbehoud verzoek wordt afgewezen. Super stom natuurlijk, maar waar een wil is is een weg en in de meeste gevallen valt het gemakkelijk op te lossen waardoor je tóch je nummer mee kunt nemen. In dit topic geef ik uitleg over de verschillende redenen waarom nummerbehoud kan worden afgewezen en hoe dit opgelost kan worden.

Klantnummer
Kom je over vanaf een zakelijk abonnement dan is er voor de aanvraag van nummerbehoud een klantnummer nodig. Deze kun je vaak inzien op de factuur of navragen bij de huidige aanbieder. Je kunt hier het juiste klantnummer doorgeven.

Je hebt nog contractuele verplichtingen
Ben kan pas jouw telefoonnummer overnemen als jouw contract is afgelopen. Je kunt wel al een nummerbehoud verzoek indienen als jouw abonnement binnen 120 dagen afloopt. (let op: Wij activeren jouw Ben abonnement 60 dagen na aanvraag. Als jouw nummer op dat moment nog niet over te nemen is gaat het abonnement in met een tijdelijk nummer. Dit kan voor dubbele kosten zorgen) Als je deze afwijzing krijgt dan is het nog niet mogelijk om jouw nummer over te laten zetten. Mocht het niet kloppen dan kun je het best contact opnemen met jouw huidige provider. Als jouw abonnement nog langer loopt dan 120 dagen dan kan je ervoor kiezen om het abonnement te starten met een tijdelijk nummer. Als je het abonnement korter dan 14 dagen geleden hebt aangevraagd dan kun je er ook voor kiezen om het abonnement te laten annuleren.

Er loopt al een verzoek voor nummerbehoud voor dit telefoonnummer
Er kan maar 1 verzoek voor nummerbehoud tegelijkertijd lopen. Op het moment dat jij nummerbehoud hebt aangevraagd bij bijvoorbeeld T-Mobile maar je besluit toch om een nieuw abonnement te nemen bij Ben dan moet eerste de bestelling en het nummerbehoud worden geannuleerd bij (in dit voorbeeld) T-Mobile. Als dit niet gebeurd zal het verzoek worden afgewezen door je huidige aanbieder. Je kunt in dat geval het beste contact opnemen met ( in dit voorbeeld) T-Mobile zodat ze de aanvraag kunnen intrekken en vervolgens hier een nieuw verzoek indienen.

Met bovenstaande informatie kan het wijzigen van aanvraag niet mis gaan. Mocht je toch nog toch tegen problemen aanlopen of je krijgt een email met een andere afwijzing neem dan contact op met de klantenservice. Er kan dan worden meegekeken naar de aanvraag en samen tot een oplossing worden gekomen.

Ik wil je van harte welkom heten bij Ben en alvast heel veel plezier wensen met je nieuwe abonnement.

0 reacties

Geen reactie

Reageer