Beantwoord

Mijn batterij loopt leeg op de Veluwe

  • 15 mei 2018
  • 1 reactie
  • 126 keer bekeken

  • Ben een ijsbreker
  • 0 reacties
Mijn vrouw en ik hebben allebei een Samsung Galaxy S5.
Maar mijn batterij loopt leeg op de Veluwe (omgeving Garderen/Stroe) terwijl zij haar telefoon de hele dag kan gebruiken. Mijn telefoon wordt ook pittig warm, terwijl dat in de randstad niet zo is.
Mijn S5 geeft alleen een H voor het mobiele netwerk, bij haar komt 4G zo nu en dan tevoorschijn.
Ligt dit aan mijn telefoon of aan mijn (oude) abonnement. Haar abonnement is nl. jonger. En is daar wat aan te doen, behalve afstand nemen van mijn geweldige abonnementsvorm met onbeperkt internet?
icon

Beste antwoord door Rox 15 mei 2018, 13:53

Je kan op de Veluwe ook beter je telefoon in je zak laten zitten lekker van de natuur genieten Wiebe 😉 Zonder gekheid, ik kan me goed voorstellen dat je er behoorlijk van baalt dat je batterij leegliep, je wil zo goed mogelijk op je mobiele telefoon kunnen vertrouwen. Aan je bundels ligt het niet, dit heeft namelijk geen invloed op het netwerk of jouw batterij, jij kunt dus onbezorgd blijven pochen met de allergoedkoopste data bundel!Op de Veluwe staan niet zo heel veel masten hierdoor is de dekking niet optimaal en moeten je simkaart en toestel meer moeite doen om een stabiel netwerk te ontvangen, hierdoor kan het zijn dat jij in zulke gebieden sneller door je batterij een bent en dat je toestel warm wordt, hij levert immers zware inspanning. Je kunt het een beetje vergelijken met sporten, als jij sport krijg je het warm en je hartslag gaat om hoog. Zo werkt het ook een beetje met je toestel. Nu is het zo dat het 4G netwerk 'dichter' is dan het 3G netwerk, hierdoor heeft de telefoon van jouw vrouw iets minder hard hoeven werken. Omdat er minder masten staan is het netwerk ook minder waardoor je sneller een E, H of H+ in je scherm ziet. Dit betekend dat jij wel data verbinding hebt maar dat dit zwakker is dan 3G of 4G.Verder kunnen de instellingen op je telefoon ook grote invloed hebben, op het moment dat jouw apps zo staan ingesteld dat zij op de achtergrond data verbruiken dan moet jouw telefoon nóg harder werken om dit voor elkaar te krijgen. Hoe meer apps, hoe harder je telefoon moet werken. Dit kunnen we vergelijken met gewicht heffen, hoe zwaarder de dumbell hoe meer kracht je moet zetten om hem op te tillen.Mocht het probleem zich vaker voordoen en op meerdere locaties dan kan het ook zijn dat jouw simkaart toe is aan vervanging, Een simkaart is een gevoelig klein kaartje dat door een klein stootje met je telefoon al beschadigd kan raken. Dit kun je het beste uittesten door je simkaart in een andere telefoon te stoppen om te kijken of je dan hetzelfde probleem ervaart, andersom kan dat natuurlijk ook een andere simkaart in je eigen toestel.Ik hoop dat ik het zo allemaal een beetje voor je heb kunnen verduidelijken Wiebe. Mocht je toch nog vragen hebben stel deze dan gerust #Benervoorjou
Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +7
Je kan op de Veluwe ook beter je telefoon in je zak laten zitten lekker van de natuur genieten Wiebe 😉 Zonder gekheid, ik kan me goed voorstellen dat je er behoorlijk van baalt dat je batterij leegliep, je wil zo goed mogelijk op je mobiele telefoon kunnen vertrouwen. Aan je bundels ligt het niet, dit heeft namelijk geen invloed op het netwerk of jouw batterij, jij kunt dus onbezorgd blijven pochen met de allergoedkoopste data bundel!

Op de Veluwe staan niet zo heel veel masten hierdoor is de dekking niet optimaal en moeten je simkaart en toestel meer moeite doen om een stabiel netwerk te ontvangen, hierdoor kan het zijn dat jij in zulke gebieden sneller door je batterij een bent en dat je toestel warm wordt, hij levert immers zware inspanning. Je kunt het een beetje vergelijken met sporten, als jij sport krijg je het warm en je hartslag gaat om hoog. Zo werkt het ook een beetje met je toestel. Nu is het zo dat het 4G netwerk 'dichter' is dan het 3G netwerk, hierdoor heeft de telefoon van jouw vrouw iets minder hard hoeven werken. Omdat er minder masten staan is het netwerk ook minder waardoor je sneller een E, H of H+ in je scherm ziet. Dit betekend dat jij wel data verbinding hebt maar dat dit zwakker is dan 3G of 4G.

Verder kunnen de instellingen op je telefoon ook grote invloed hebben, op het moment dat jouw apps zo staan ingesteld dat zij op de achtergrond data verbruiken dan moet jouw telefoon nóg harder werken om dit voor elkaar te krijgen. Hoe meer apps, hoe harder je telefoon moet werken. Dit kunnen we vergelijken met gewicht heffen, hoe zwaarder de dumbell hoe meer kracht je moet zetten om hem op te tillen.

Mocht het probleem zich vaker voordoen en op meerdere locaties dan kan het ook zijn dat jouw simkaart toe is aan vervanging, Een simkaart is een gevoelig klein kaartje dat door een klein stootje met je telefoon al beschadigd kan raken. Dit kun je het beste uittesten door je simkaart in een andere telefoon te stoppen om te kijken of je dan hetzelfde probleem ervaart, andersom kan dat natuurlijk ook een andere simkaart in je eigen toestel.

Ik hoop dat ik het zo allemaal een beetje voor je heb kunnen verduidelijken Wiebe. Mocht je toch nog vragen hebben stel deze dan gerust #Benervoorjou

Reageer