Sticky

Waarom is het niet verstandig om mijn eigen simkaart te knippen?

  • 27 mei 2016
  • 0 reacties
  • 1259 keer bekeken

Reputatie 4
  • Ben nieuwsgierig*
  • 0 reacties
Simkaarten zijn er in diverse soorten en maten. Ik bied op dit moment drie formaten simkaarten aan (normaal (2FF), micro (3FF) en nano (4FF) waarbij je de micro en de nano uit het normale formaat kunt drukken. Je hebt daardoor altijd het juiste formaat en hoeft je simkaart niet te knippen.

Soms wordt een simkaart toch geknipt. Over het algemeen levert dat geen problemen op, behalve als je naar het nano formaat gaat knippen. De nano simkaart is namelijk kleiner dan het koperen contact van een normale of micro simkaart. Als je naar nano formaat gaat knippen, knip je in het koper van je simkaart. Een ander verschil is dat een nano simkaart dunner is dan een micro simkaart. Hierdoor past een geknipte simkaart naar nano formaat niet lekker in je mobiele telefoon.

Het beschadigen van het koper kan tot een aantal vervelende gevolgen leiden:
  1. Verminderde dekking
  2. Geen 4G terwijl je wel in het 4G-dekkingsgebied zit
  3. Traag mobiel internet doordat de mobiele telefoon geen stabiele verbinding kan opbouwen
  4. Sneller leeglopende accu doordat de mobiele telefoon drie keer zo vaak een dataverbinding maakt vergeleken met telefoons met een niet-geknipte nano simkaart
  5. Wegvallende gesprekken
Dit zijn een aantal voorbeelden van de symptomen die op kunnen treden bij verknipte nano simkaarten. Heb je op dit moment een geknipte nano simkaart, aarzel dan alsjeblieft niet om een nieuwe simkaart te bestellen. Dit kan de kwaliteit van je ontvangst verbeteren. Je kunt een nieuwe simkaart bestellen via Ik Ben. Hiervoor breng ik 15,25 euro voor in rekening.

Klik hier voor meer informatie over knippen van je simkaart.

0 reacties

Geen reactie

Reageer