Sticky

[Info] Afkopen toestelkrediet

  • 15 April 2019
  • 3 reacties
  • 3496 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +6

Door de wet financieel toezicht zijn wij verplicht om de lening die je bij het toestel doet aan te melden bij BKR als de waarde van het toestel hoger is dan 250 euro. Nu kan deze registratie bij BKR soms onhandige gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat je door de registratie bijvoorbeeld een minder hoge hypotheek kan afsluiten. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om het toestelkrediet vroegtijdig af te lossen. Het antwoord hierop is ja alleen zitten hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Je kunt het toestelkrediet alleen vroegtijdig aflossen als je een toestellening bent aangegaan na 1 mei 2017 en als het het abonnement langer dan 30 dagen actief is. In andere gevallen is dit niet mogelijk. Als je wat meer wilt lezen over de wet financieel toezicht dan kun je in dit topic meer lezen. Mocht je het toestelkrediet vroegtijdig willen aflossen dan kun je hieronder een berichtje plaatsen.


3 reacties

Hallo,

 

Ik zou graag mijn toestelkrediet in één keer aflossen. 

 

Er zit enorme haast bij want ik hoor net dat dit morgen geregeld moet zijn. Had ik dat nou eerder geweten……

Hoe kan ik dit zo snel mogelijk doen?

Een beetje vreemd dat een instantie zegt dat het toestel krediet de volgende dag moet zijn afbetaald. Dat lukt je sowieso niet, er gaat daar minstens 1 week overheen voordat het bij BKR is afgemeld.

Succes.

Reputatie 5
Badge +9

Hi Ireen. Ik zie dat dit inmiddels al gelukt is via de klantenservice. Een dag is inderdaad wel onhaalbaar. Wanneer je aflost ontvang je binnen 5 werkdagen de bevestiging.

Reageer