Skip to main content
Beantwoord

Ben Telefoon accepteert geen andere simkaarten / Simlock

  • 26 July 2024
  • 3 reacties
  • 31 keer bekeken

Mijn vrouw heeft een Samsung A50 samen aangeschaft met een Ben abonnement. In 2019 aangeschaft en altijd met het Ben abonnement gebruikt. Nu zijn we in de VS en willen een plaatselijke SIM toevoegen. Deze maakt geen verbinding met het netwerk. Niet voor bellen of voor mobiele data.

Ben klantenservice gebeld en volgens hen zit er er geen SIM-lock op de telefoon. De VS SIM doet het wel in een andere telefoon en twee andere SIMs (NL T-mobile en een andere VS SIM) werken ook niet in de telefoon.

De telefoon werkt dus alleen met de Ben SIM. Wat kan er aan de hand zijn? Toch een SIM-lock? Regio-lock? Dat laatste lijkt niet het geval omdat de andere NL SOM ook niet werkt.

3 reacties

Hoi @JKK ,

Een simlock betekend dat je direct een melding krijgt als je de telefoon aan zet en deze is gelocked op een ICCID (zeg maar een soort serienummer voor simkaarten). De eerste cijfers zijn uniek voor een mobiele provider en inderdaad, bij prepad telefoons werden wel eens simlocks toegepast. In jouw geval zeg je dat je gewoon geen verbinding met een lokaal netwerk kunt maken, en dat heeft gelukkig niets met een simlock te maken.

  1. Vaak zie je dat niet alle frequentiebanden worden ondersteund door EU toestellen. Ondanks dat je al verbinding met deze telefoon en een andere simkaart hebt gehad, wat gebeurd er/ zie je als je met de VS kaart handmatig zoekt naar mobiele netwerken, welke zie je dan? 
  2. Staat het netwerk ertussen waar jij die kaart van hebt? Indien niet, dan ondersteund jouw toestel niet de juiste frequenties voor die provider.
Reputatie 4
Badge +1

Hoi @JKK Hartelijk dank voor het openen van dit topic. Sorry voor de late reactie. De toestellen van Ben hebben inderdaad geen sim lock, zie ook hier. Is het inmiddels gelukt? Zo niet, bericht mij dan via Messenger op www.facebook.com/groetenvanBen of via de chat op www.ben.nl/service/contact  Misschien spreken wij elkaar snel! 😊

Reputatie 4
Badge +1

Dankjewel voor jouw reactie hierop @eric01 Dat waarderen wij enorm! 🌻

Reageer