App van de week: Strava

  • 20 August 2020
  • 0 reacties
  • 252 keer bekeken
App van de week: Strava
Reputatie 5
Badge +9
  • Oud-moderator
  • 2145 reacties

Strava is wereldwijd één van de meestgebruikte mobiele apps voor het bijhouden van sportprestaties via GPS. De app is makkelijk in gebruik en te koppelen met vrijwel alle sporthorloges en fietscomputers. Wat is Strava, hoe werkt het en wat maakt deze app zo tof? Je leest het hier!

 

Over Strava

Strava is een van de bekendste sportactivity-tracker apps die er bestaat. Gebruikers kunnen in de app hun eigen sportprestaties bijhouden of met andere gebruikers vergelijken. De app is ontzettend uitgebreid en we kunnen pagina’s volschrijven over de mogelijkheden, maar hier een paar dingen die je op weg helpen de app te leren kennen!

 

Social media of sport-app?

Inmiddels is de app uitgegroeid tot een social media kanaal voor mensen die hun liefde voor sport en activiteit met elkaar willen delen. Want naast dat jij je activiteiten in een mooie lijst kan bijhouden - zonder dit te hoeven delen met anderen - biedt de app nog veel meer. Zo kun je onderweg contact maken met andere sporters die ook Strava gebruiken en routes delen, elkaar volgen en op elkaars activiteiten reageren. Je kunt je aansluiten bij clubs en zo jouw sportprestaties met anderen vergelijken. Of je volgt je de sportactiviteiten van je vrienden via je tijdlijn en daagt ze bijvoorbeeld uit om deze maand een x aantal kilometer hard te lopen.

 

Opnemen

Naast dat je jouw sporthorloge gemakkelijk kunt laten synchroniseren met de app van Strava, kun je jouw mobiele telefoon ook meenemen en je activiteit direct met deze app opnemen. Vergeet je GPS niet aan te doen en ga daarna naar ‘Opnemen’. Kies de sport die je gaat beoefenen en druk op start! Wil je een route gaan lopen? Dan kan je deze ook hier instellen. Routes moeten wel via de computer worden ingesteld, daarna kan je ze hier terugvinden en selecteren. Klaar met je run? Finish je opname en sla hem op!

 

Download de app!

IOS

Android 

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer