Tips om je batterij langer mee te laten gaan

  • 1 March 2019
  • 0 reacties
  • 537 keer bekeken
Tips om je batterij langer mee te laten gaan
Reputatie 5
Badge +7
  • Oud-moderator
  • 120 reacties
De dag is nog lang niet voorbij en je telefoon geeft 20% aan en er is geen oplader in de buurt, fantastisch. Hoe ga je deze dag nog doorkomen. Want eerlijk is eerlijk een leven zonder smartphone kan niemand zich meer voorstellen. Hieronder een paar tips om de dag door te komen met een bijna lege batterij.

Zet WIFI uit als je deze niet nodig hebt.
WIFI zorgt er voor dat je batterij extra snel leeg gaat. Dit komt doordat de WIFI functie constant aan het zoeken is naar de mogelijkheid om verbinding te maken, dit heeft invloed op de batterij. Als je de WIFI functie uitzet zal je batterij het langer volhouden.

Zet de helderheid van je telefoon op automatisch.
Als je de helderheid van je scherm op automatisch zet dan gaat de helderheid automatisch naar beneden als je in een ruimte bent waar je geen volledig verlicht beeldscherm nodig hebt. Als de helderheid laag is hoeft de batterij minder hard te werken waardoor de batterij langer mee gaat.

Laat je smartphone niet warm worden.
Als je smartphone warm is betekend dat dat hij hard aan het werk is. Er staan waarschijnlijk op dat moment veel app's open die op de achtergrond aan het draaien zijn. Sluit deze en je zult merken dat jouw telefoon niet meer zo snel warm wordt.

Schakel GPS uit.
GPS is natuurlijk superhandig als je de weg kwijt bent, maar je hebt deze functie lang niet altijd nodig. De GPS functie is een echte batterij slurper, dit komt omdat de GPS functie ook nog eens contact maakt met app's die je locatie willen weten.

Zet de energiebesparende stand aan.
Elke smartphone heeft deze functie. De energiebesparende stand zorgt ervoor dat de batterij minder snel leeg gaat. Deze stand zorgt ervoor dat achtergrond app's en processen worden beperkt waardoor de batterij langer mee gaat.

Schakel de vliegtuigmodus in.
Zit je inmiddels op 5% van je batterij en is de oplader nog niet inzicht dan kun je overgaan op de vliegtuigmodus. Een groot nadeel van deze functie is dat je ook geen netwerk meer hebt dus bereikbaar ben je niet, je kunt wel WIFI aanzetten als jouw telefoon in de vliegtuig modus is, waardoor je gebruik kunt blijven maken van Whatsapp.

Heb jij nog tips tegen een lege batterij? Laat ze hieronder achter!

0 reacties

Geen reactie

Reageer