Beantwoord

roaming tdc Denemarken

  • 28 June 2023
  • 2 reacties
  • 134 keer bekeken

Hallo! Wij vertoeven in de zomer voor lange tijd in Denemarken. Voor vertrek met helpdesk gecommuniceerd over mogelijkheden. Omdat als opa en oma toch vaker gebruikt gemaakt wordt van FaceTime met kleinkinderen is een goede bundel van belang. Dus een extra Sim kaart voor alleen op een router waar WiFi op zit waardoor wij switchen tussen mobiel internet telefoon en WiFi router. 
Nu komt het probleem. Wij hebben sinds mei internet 3G geroamed met TDC. Loopt zowel op mobiel telefoon als op router. Plotseling sinds gisteravond is 3G verdwenen en alleen 3E van TDC, want schijnbaar heeft BEN geen roaming afspraken met 4G van TDC. Na onderzoek op internet staat een bericht dat TDC de 3G gaat afbouwen omdat elke Deen standaard een 4G cq 5G toestel heeft. Bijna elke andere Deense provider is te zwak of wordt weg gedrukt door de sterke TDC mast. De grote steden hebben daar geen last van, maar op platteland Denemarken regeert hoofdzakelijk TDC. Enigste roaming partner TDC Denemarken met 4G/5G is Vodafone. Omdat nu het hoogseizoen hier in Denemarken begint, en na telefonisch contact helpdesk met het antwoord dat BEN daar geen verandering in kan brengen, heb ik alle vrienden, kennissen en familie snel bericht om van BEN om te schakelen naar Vodafone. 

icon

Beste antwoord door Shaira 29 June 2023, 14:17

Bekijk origineel

2 reacties

TDC is Nuuday netwerk. In dit overzicht geeft aan wel internet maar dit zal op steeds meer plekken niet mogelijk zijn omdat Nuuday het 3G netwerk aan het afbouwen is. 

Reputatie 2
Badge +1

Hi @HansV , bedankt voor het openen van dit topic en wat vervelend dat je op het platteland geen stabiele verbinding kunt maken met een van de andere lokale netwerken.

Helaas heeft Ben geen invloed op TDC en het uitfaseren van het 3g netwerk. Mijn advies zou nog altijd zijn om dan een van de andere lokale netwerken te gebruiken. 

Fijn dat je hier andere klanten over op de hoogte brengt. 

Reageer