Sticky

Payinfo - Betaalde sms/internet diensten

  • 5 May 2023
  • 0 reacties
  • 133 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1

Ben je (per ongeluk) aangemeld voor een betaalde sms-dienst en wil je je hier graag voor afmelden, dan kun je dit doen via Pay Info. Naast het afmelden van betaalde sms-diensten, vind je hier ook een overzicht van de sms-diensten waarvoor jouw mobiele telefoonnummer is aangemeld.

 

Wat is een premium sms dienst?

Premium SMS zijn betaalde SMS-diensten van derden. Deze diensten worden geactiveerd door via de mobiele telefoon een sms te sturen naar een shortcode (viercijferig nummer). Het betreft vaak een abonnementsdienst: dit houdt in dat de dienst actief blijft totdat de klant de dienst zelf weer deactiveert via de mobiele telefoon. Het betreft over het algemeen informatie-, entertainment- of erotiekdiensten. Te denken valt aan spelletjes, ringtone, voetbaluitslagen, weerberichten of berichten met erotische inhoud. Maar het kunnen ook eenmalige diensten zijn. Bijvoorbeeld een dienst waarbij de dagwaarde van een auto wordt opgevraagd.

 

Wanneer een dienst wordt geactiveerd, ga je een abonnement aan waarbij er kosten in rekening worden gebracht voor zowel het versturen als het ontvangen van SMS-berichten tegen het hiervoor, veelal hoge, geldende tarief.

 

Afmelden premium sms dienst

Wanneer je bent aangemeld voor een Premium sms dienst en je wilt hier vanaf dan dien je je hier zelf voor af te melden. In de meeste gevallen volstaat het om een sms bericht met het woord STOP te sturen naar de desbetreffende shortcode. 

Indien je een algehele blokkade wenst dan is dit natuurlijk ook mogelijk door contact met ons op te nemen via www.ben.nl/service/contact.

Pas wel op, als je jezelf niet eerst afmeld en in de toekomst weer gebruik wilt kunnen maken van premium sms,  en jij nog steeds staat geabonneerd op de oude Premium sms dienst dat je dan weer berichten van deze dienst kan gaan ontvangen.

Weet je echt niet meer bij welke diensten je bent aangemeld? Dan kan je deze informatie ook opvragen bij www.payinfo.nl.  Hier vul je gewoon jouw telefoonnummer in en je ziet daar een overzicht van de actieve diensten.

Heb je nog vragen hierover of twijfel je ergens over? Stel je vraag dan gerust hieronder!


0 reacties

Geen reactie

Reageer