App van de week: Be My Eyes!

  • 27 January 2020
  • 0 reacties
  • 582 keer bekeken
App van de week: Be My Eyes!
Reputatie 5
Badge +9
  • Oud-moderator
  • 2145 reacties

App van de Week: Be My Eyes

 

Deze week draait om Be My Eyes. Dit platform is er om blinden en slechtzienden te helpen. Als je slechtziend of blind bent, ben je voor sommige vragen en taken aangewezen op iemand die wel zicht heeft. Deze app zorgt ervoor dat vrijwilligers gekoppeld worden aan iemand die hulp nodig heeft, zodat ze meer zelfstandig kunnen zijn!

Als je visueel beperkt bent, betekent dat niet dat je van alles doet in je leven. Je werkt, gaat naar school en doet leuke dingen met je vrienden. Het kan natuurlijk zijn dat je toch tegen uitdagingen aan loopt. Voor deze uitdagingen kun je een videogesprek op starten met een van de 3,5 miljoen vrijwilligers die zich al wereldwijd hebben aangemeld om je te helpen.

Het werkt als volgt: Als je de app download, krijg je meteen de vraag of je een vrijwilliger wil zijn of dat je visueel beperkt bent. Als je visueel beperkt bent en je vraagt om hulp, wordt er een notificatie door de app naar vrijwilligers gestuurd op basis van tijdzone en taal. De eerste die de oproep beantwoordt, wordt via een videogesprek verbonden met de oproeper.

Op deze manier kun je onder andere hulp vragen bij het doen van boodschappen, kleuren bij elkaar laten passen, gevallen of verloren voorwerpen terugvinden, labels lezen of schilderijen of andere zaken laten omschrijven. Het is een extra hulpmiddel om het leven wat makkelijker te maken!

 

Download de app!
IOS 
Android

 

Bekijk hier al onze apps die we al eens behandeld hebben!

 

Auteur: @Jolijn 


0 reacties

Geen reactie

Reageer