App van de Week: Geocaching

  • 30 July 2020
  • 0 reacties
  • 187 keer bekeken
App van de Week: Geocaching
Reputatie 3
Badge +7

Heb je zin om deze zomer iets leuks te gaan doen? Kun je dit jaar niet op vakantie maar wil je wel iets ontdekken en erop uit in je eigen omgeving? Probeer dan eens Geocaching! Een speurtocht naar allerlei schatten die overal worden verstopt.

Geocaching zelf is niet nieuw. Dit buitenspel werd al 20 jaar geleden opgezet in Seattle. Het is de bedoeling dat mensen ‘caches’ oftewel een schat uitzetten op een locatie waar je alleen coördinaten voor krijgt. Je kunt dan met behulp van coördinaten of hints deze caches vinden.

De officiële app is echter een leuke en handige manier om alles bij te houden. Als gratis gebruiker of gebruiker met een abonnement, kun je verschillende caches zien in jouw omgeving om op te zoeken. Per cache wordt er al aangegeven waar het ongeveer is, hoe groot de cache is en wordt door de plaatser eventueel al een hint gegeven. Ook kunnen mensen die de cache eerder hebben gezocht aangeven of ze het al hebben gevonden en hoe lastig dit was.

Geocaching als spel heeft wereldwijd een hoop aanhangers die de caches maken en verstoppen en die het vinden. Het spel is namelijk leuk om je even te vermaken en om er wandelend op uit te gaan!

Download de app!

iOS

Android

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer