Coroma post

  • 17 March 2020
  • 0 reacties
  • 459 keer bekeken
Coroma post
Reputatie 5
Badge +9
  • Oud-moderator
  • 2145 reacties

Ongeveer drie weken geleden werd de eerste besmetting in ons kikkerlandje bekend. Het is een onzekere tijd voor een x aantal mensen in onze samenleving. In plaats van een app van de week hebben we hierom besloten een topic te wijden aan het voor iedereen inmiddels bekende virus. 

 

Vanuit Ben willen we hier graag positief naar kijken in hoeverre dit kan. Grijp deze kans aan als quality time met het gezin. Geniet van de tijd die je samen met je kinderen kan besteden. Ga samen iets leuks doen waar normaal geen tijd voor is, zoals een filmmarathon, iets groots bouwen met Lego of doe dat ene spel dat je kind graag met jou wil spelen.

 

Daarnaast kan je jouw tijd ook benutten door het helpen van anderen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Ik heb al een paar mooie oproepjes voorbij zien komen van bijvoorbeeld studenten die aanbieden boodschappen te doen of op kinderen te passen aangezien zij zelf nu even niet naar school mogen. Wil je zelf ook zo'n oproepje plaatsen? Doe dit bijvoorbeeld op Nextdoor zo komt hij terecht bij veel mensen in jouw buurt. 

 

Een andere handige site is https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/. Deze site is voor verschillende doelgroepen opgezet. Ben je bijvoorbeeld in de gelegenheid om mensen een handje te helpen? Of ben je juist in een situatie waarin je zelf wel wat hulp kunt gebruiken? Meld je vooral aan en zo kun je elkaar vinden.

 

Verder zijn bijna alle Ben klanten wel bekend met onze jaarlijkse kerstactie vanuit Omapost. Het idee: een kaartje sturen naar de ouderen die (vaak) alleen thuis zitten. Ook nu hebben zij een actie opgezet om al deze mensen een kaartje te bezorgen in deze vervelende tijd. Wil jij ook een kaartje versturen? Of iemand aanmelden die op dit moment echt een kaartje kan gebruiken? Klik dan hier

 

Heb jij nog goede tips? Laat het hieronder weten. 

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer