Tip van de week: Zorgeloos op vakantie met Ben abonnement

  • 17 July 2019
  • 0 reacties
  • 514 keer bekeken
Tip van de week: Zorgeloos op vakantie met Ben abonnement
Reputatie 5
Badge +6
De vakantieperiode staat weer voor de deur. Nou is de vakantie vooral een periode van ontspanning en genieten. Dan zit je natuurlijk niet te wachten op een torenhoge factuur na afloop van je vakantie. Hoe voorkom je nou onverwachte kosten op vakantie en waar moet je op letten?

Hartstikke fijn dat je jouw abonnement binnen de EU kunt gebruiken. Echter zijn er bepaalde aandachtspunten:

Maritieme zone
Wanneer je je op zee (op een boot/veerpont) of in de lucht (in een vliegtuig) bevindt dan kan jouw toestel via de satellietontvanger verbinding maken met de satellieten. Dit valt onder zone 4. Deze dienst valt niet binnen de bundel en je betaalt hier extra kosten voor.

Je kunt deze kosten voorkomen door jouw mobiele datagevens/dataroaming uit te zetten. Om ook kosten voor gebeld worden te voorkomen kan je jouw telefoon ook in de vliegtuigmodus zetten.

Grenzend aan een niet-EU land

Een voorbeeld waar dit vaak gebeurt is wanneer je op vakantie bent op één van de prachtige eilanden in Griekenland en jouw telefoon verbinding maakt met het Turkse netwerk. Gelukkig waarschuwen we je we altijd door middel van een welkomst-sms dat je verbinding maakt met dit nieuwe netwerk.

Het is aan te raden om je toestel handmatig te verbinden met het netwerk van het EU land waar je op dat moment op vakantie bent. Hoe je dat kunt doen lees je hier. Op deze manier kan je toch zorgeloos genieten van jouw mooie vakantie avontuur!

Heb jij nog leuke tips? Laat het mij vooral hieronder weten.


0 reacties

Geen reactie

Reageer