[Info] Hoe kan ik handmatig netwerk selecteren in het buitenland?

  • 16 April 2019
  • 1 reactie
  • 17437 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +6

 

Vrijwel iedereen heeft de telefoon ingesteld op ‘automatisch netwerk selecteren’. Dit zorgt ervoor dat je altijd het sterkste signaal ontvangt en in Nederland verbonden bent met je eigen provider.

 

Het kan echter voorkomen dat het in het buitenland nodig is om het netwerk handmatig te selecteren. In sommige gevallen is het zo druk op het automatisch geselecteerde netwerk waardoor de verbinding niet optimaal werkt. Of je bevind je een bergachtig gebied.

 

In dit topic leggen we je uit hoe je handmatig een ander netwerk kunt selecteren. Mocht je er dan nog niet uit weten te komen, laat dan een reactie in dit topic achter!

 

NB: Als je helemaal geen netwerk hebt, dan is het te adviseren om eerst te controleren of je dataroaming wel hebt ingeschakeld én of je geen betalingsachterstand of -regeling hebt.

 

Android smartphones:

· Menu

· Instellingen

· Draadloos en netwerken / Mobiele netwerken

· Mobiele netwerken

· Netwerkoperators

· Jouw telefoon gaat nu zoeken naar de beschikbare mobiele netwerken. Selecteer een ander netwerk. Vanaf dit moment staat het toestel op ‘Handmatig zoeken’.

 

Apple iPhone:

· Instellingen

· Aanbieder

· Klik op ‘Automatisch’ om het vinkje te verwijderen

· Vanaf nu staat jouw toestel ingesteld op ‘Handmatig zoeken’.

 

Overige toestellen:

Op andere toestellen zijn de stappen waarschijnlijk vrijwel hetzelfde als hierboven beschreven is. Je vindt deze optie meestal in het menu 'Instellingen' onder 'Netwerk' of 'Netwerk instellingen’. Of raadpleeg de handleiding van je mobiele telefoon hoe je dit kunt doen.

 

Met bovenstaande stappen ben je er dus zeker van dat jij altijd verbonden bent met het beste netwerk. Mocht je je nu afvragen met welk netwerk jij je telefoon het beste kunt verbinden? Je kunt hier de beschikbare netwerken per land bekijken.

 

Mocht je er met bovenstaande stappen toch niet uitkomen? Geen probleem! Laat hieronder een reactie achter, dan helpen we je graag verder!


1 reactie

thanks voor de TIP gr braku

 

Reageer