Gebeld door Algerijns nummer

  • 26 September 2019
  • 0 reacties
  • 1152 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +6

Misschien heb je er al eens van gehoord: Wangiri fraude. Dit is een vorm van misleiding waarbij mensen een gemiste oproep van een buitenlands nummer terugbellen tegen duizelingwekkend hoge kosten. Helaas zien we de laatste tijd dat onze klanten ook worden gebeld, voornamelijk door Algerijnse nummers. Dit is absoluut niet provider gebonden, wij horen namelijk ook dat klanten van diverse providers worden gebeld door Algerijnse nummers.

De enige manier om dit te voorkomen is door bij onbekende oproepen uit het buitenland vooral niet terug te bellen en zeker het nummer blokkeren. Vanuit Ben kunnen wij die nummers niet blokkeren omdat het buitenlandse nummers zijn, en ze verzinnen super veel nieuwe nummers waardoor we achter de feiten aanlopen.

Tip: Mijn advies is om een speciale app te downloaden die jou kan waarschuwen. Een goed voorbeeld is de app “Truecaller” deze app geeft een waarschuwing als je gebeld word door een buitenlands nummer of door een frauduleus nummer..

 

Update Vanaf dinsdag 25 februari hoor je een extra waarschuwing wanneer je belt naar een ‘’verdacht’’ land. Je krijg dan deze melding te horen; “Let op, je belt naar een buitenlands nummer. Hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn. Bel je terug omdat je een gemiste oproep van een onbekend nummer hebt? Dan gaat het mogelijk om fraude, verbreek dan nu de verbinding”. Het is helaas technisch niet mogelijk om deze melding alléén bij verdachte nummers af te spelen. Daarom hoor je het ook wanneer hij bijvoorbeeld familie in dat land belt. 


0 reacties

Geen reactie

Reageer