Sticky

[LET OP!] FluBot SMS Malware

  • 22 mei 2021
  • 0 reacties
  • 313 keer bekeken

  • Ben nieuwsgierig*
  • 4 reacties

  

[Update]

Als organisatie zetten wij ons blijvend in om onze klanten te beschermen tegen criminelen. Om je veiligheid te garanderen, blokkeren we bij verdachte situaties je simkaart zodat criminelen geen ongestoorde toegang meer hebben tot het mobiele netwerk. 

Om de malware van je telefoon te verwijderen en de blokkade van je simkaart ongedaan te maken, dien je je telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Om belangrijke gegevens te behouden raden we je aan om een back-up te maken van de bestanden op je telefoon.

Via onze Klantenservice kan je vervolgens de blokkade van je Simkaart ongedaan laten maken. Neem dan ook contact op met onze klantenservice. Dit kan hier via de community of via Facebook, Twitter of Chat. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 1200 met een Ben-telefoonnummer of met een andere telefoon via 0900 – 04 01 405.

We begrijpen dat het wellicht niet ideaal is (om je toestel te moeten terugzetten naar fabrieksinstellingen), echter prevaleert in dezen de veiligheid van onze klanten boven de gevraagde inspanning.  

Als er aanvullende vragen zijn, laat het ook dan gerust weten in een reactie in dit topic. 


We krijgen meerdere meldingen binnen van klanten die onderstaande SMS ontvangen. Deze SMS is gerelateerd aan de FluBot SMS Malware campagne.

 

Wanneer je op de link klikt en een Android telefoon hebt, is de kans heel groot dat deze geïnfecteerd raakt met malware. De enige optie om deze te verwijderen is door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

TIP: NEGEER DIE LINK!

Onze verwachting is dat deze campagne nu ook in Nederland gaat plaatsvinden (we krijgen al meldingen) en daarom willen wij jullie graag waarschuwen en aangeven dat het hier om malware gaat.
 

Lees ook alsjeblieft deze pagina zorgvuldig door en behoed jezelf voor deze malware actie!
 

Heb je vragen? Stel ze gerust, we willen graag dat iedereen zo goed en veilig mogelijk ingelicht wordt.

Een variant van de SMS waar het allemaal om draait:

 

TIP: Op de website van Samsung staat een zeer informatieve pagina die ondersteuning biedt met betrekking tot software- en security-updates. Neem de pagina heel grondig door alsjebliefthttps://www.samsung.com/nl/support/mobile-devices/software-ondersteuning-samsung/


0 reacties

Geen reactie

Reageer