(Update 2 februari 2022) [LET OP!] FluBot SMS Malware

  • 22 May 2021
  • 3 reacties
  • 1100 keer bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

  [Update 2 februari 2022]

We ontvangen weer meldingen dat er een nieuwe reeks van deze SMS’jes worden verzonden over het hebben ontvangen van een voicemailbericht of gemiste oproep.

Houd er dus rekening mee wanneer je een SMS ontvangt dat je goed controleert of deze van BEN afkomstig is en klik nooit op de link in de SMS!

Hieronder vind je een voorbeeld van de SMS’jes in kwestie:

 

[Update]

Als organisatie zetten wij ons blijvend in om onze klanten te beschermen tegen criminelen. Om je veiligheid te garanderen, blokkeren we bij verdachte situaties je simkaart zodat criminelen geen ongestoorde toegang meer hebben tot het mobiele netwerk. 

Om de malware van je telefoon te verwijderen en de blokkade van je simkaart ongedaan te maken, dien je je telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Om belangrijke gegevens te behouden raden we je aan om een back-up te maken van de bestanden op je telefoon.

Via onze Klantenservice kan je vervolgens de blokkade van je Simkaart ongedaan laten maken. Neem dan ook contact op met onze klantenservice. Dit kan hier via de community of via Facebook, Twitter of Chat. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 1200 met een Ben-telefoonnummer of met een andere telefoon via 0900 – 04 01 405.

We begrijpen dat het wellicht niet ideaal is (om je toestel te moeten terugzetten naar fabrieksinstellingen), echter prevaleert in dezen de veiligheid van onze klanten boven de gevraagde inspanning.  

Als er aanvullende vragen zijn, laat het ook dan gerust weten in een reactie in dit topic. 


We krijgen meerdere meldingen binnen van klanten die onderstaande SMS ontvangen. Deze SMS is gerelateerd aan de FluBot SMS Malware campagne.

 

Wanneer je op de link klikt en een Android telefoon hebt, is de kans heel groot dat deze geïnfecteerd raakt met malware. De enige optie om deze te verwijderen is door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

TIP: NEGEER DIE LINK!

Onze verwachting is dat deze campagne nu ook in Nederland gaat plaatsvinden (we krijgen al meldingen) en daarom willen wij jullie graag waarschuwen en aangeven dat het hier om malware gaat.
 

Lees ook alsjeblieft deze pagina zorgvuldig door en behoed jezelf voor deze malware actie!
 

Heb je vragen? Stel ze gerust, we willen graag dat iedereen zo goed en veilig mogelijk ingelicht wordt.

Een variant van de SMS waar het allemaal om draait:

 

TIP: Op de website van Samsung staat een zeer informatieve pagina die ondersteuning biedt met betrekking tot software- en security-updates. Neem de pagina heel grondig door alsjebliefthttps://www.samsung.com/nl/support/mobile-devices/software-ondersteuning-samsung/


3 reacties

De kracht zit in het blijven herhalen van de boodschap. 😁

Hi @Mariodings en andere lezers,

Dit lijkt voor de phishers zeker het geval, dus blijven wij net zo goed hameren op onze waarschuwingen! :grin:  

Op dit moment lijkt er namelijk weer een nieuwe reeks SMS’jes te worden verzonden. Dit gaat over het hebben van een voicemailbericht of dat je een oproep hebt gemist. Hier staat een URL bij waar je niet op moet klikken!

In het eerste bericht vind je een voorbeeld van deze SMS’jes. Mocht je een voorbeeld ontvangen (nu of in de toekomst) laat het gelijk even weten, want dan kunnen we dit topic updaten! Fijne, zonnige woensdag! :thumbsup:

Goedemiddag allemaal,

Het is weer raak deze dagen, dus wees er extra alert op! In het eerste bericht vind je meer informatie over deze berichten en wat je kunt doen als je (per ongeluk) tóch op de link hebt geklikt.

Mocht je voorbeelden hebben dan kun je die natuurlijk ook altijd in dit topic delen!

Reageer