Sticky

[Info] Ik kan nergens bellen of gebeld worden. Wat kan ik doen?

  • 6 June 2019
  • 13 reacties
  • 2415 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +9
  • Oud-moderator
  • 2144 reacties

Hallo! 😊

 

Kan je niet bellen of gebeld worden? In de meeste gevallen kan je het probleem zelf verhelpen gelukkig! Kijk even met me mee naar dit stappenplan hieronder. 

 

Stap 1: Zet je mobiele telefoon even uit- en aan zodat je simkaart opnieuw verbinding maakt met het netwerk.

Stap 2: Doe een kruistest met je simkaart. Dit doe je door de simkaart kort even in een andere telefoon te testen. Zo weten we of het aan de telefoon zelf ligt of aan de simkaart. Werkt de simkaart dan wel? Dan is het handig om ook gelijk de instellingen op je telefoon na te kijken. Dit kan via hier.

Stap 3: Kijk op de dekkingskaart wat de dekking is, en of er storingen of werkzaamheden worden uitgevoerd. Is de dekking niet optimaal? Geef dit via de dekkingskaart door door een melding hiervan te maken via e grijze knop.

Stap 4: Het kan zijn dat er misschien nog een factuur openstaat en dat je hierdoor een blokkade hebt. Kijk in jouw Ik Ben omgeving of alles betaald is. Kijk ook of je een e-mail hierover hebt ontvangen.

Stap 5: Is je belbundel misschien op? Kijk of je een waarschuw sms hebt ontvangen van 80% of 100% verbruik. Het kan zijn dat je deze gemist hebt.

Stap 6: Is je simkaart al wel actief? Misschien ben je nog niet volledig overstapt (nummerbehoud) naar Ben of is je nieuwe abonnement nog niet gestart. Kijk in je mail op welke datum dit precies is. 

Stap 7: Kijk of er per ongeluk nog een doorschakeling zit op je telefoon. Wanneer je ##002# belt worden alle doorschakelingen van je mobiele telefoon verwijderd.

Stap 8: Staat de niet-storen functie misschien aan? Via de instellingen van je telefoon kan je deze uitzetten.

 

Helpen al deze stappen niet of kom je er niet uit? Laat dan een reactie achter, dan kijk ik graag met je mee! Of bericht ons via www.ben.nl/service/contact

 


13 reacties

Hallo,

Ik ben alle drie de stappen afgegaan, maar ik kan nog steeds niet gebeld worden. Ik krijg hier ook geen melding van en de ander krijgt direct mijn voicemail. Het kan niet aan mij telefoon liggen, met een andere simkaart doet hij het wel, en bij mijn vorige telefoon deed dit probleem zich ook soms voor. Waar kan dit wel aan liggen en hoe kan dit opgelost worden?

Alvast bedankt!
Reputatie 5
Badge +6
Hi gvosch! Wat onhandig dat je nog steeds niet gebeld kunt worden. Kun je mij de laatste 2 cijfers van het mobiele nummer doorgeven? Dan stuur ik je meteen een nieuwe simkaart op. Ik vermoed namelijk dat de simkaart is beschadigd omdat je aangeeft dat een ander simkaart wel werkt in jouw toestel.
Dankjewel Merve!

Mijn nummer eindigt op 05.
Reputatie 5
Badge +6
Graag gedaan! Ik stuur je vandaag nog een nieuwe simkaart op. Je zult de simkaart binnen enkele werkdagen ontvangen. Ik hoop dat het hiermee werkt. Houdt er wel rekening mee dat je de simkaart nog moet activeren. Mocht het met een nieuwe simkaart ook niet werken kun je mij altijd nog een bericht sturen. Ik wens je voor nu een hele mooie dag.

Beste Merve,

Ik heb sinds afgelopen maandag BEN en heb dit probleem ook. En als het een keertje lukt om te bellen dan verbreekt m’n verbinding na max. 1 minuut???

Zou dit ook aan de simkrt. liggen?

Alvast bedankt voor jouw reactie

Reputatie 5
Badge +9

Hi! Ai, dat is niet handig. Heb je jouw toestel al eens herstart?

yep, heb vanalles en nog wat geprobeerd.

Ook vreemd dat op het moment ik bel spring de 4G naar 3G en bij ophangen weer naar 4G?

Reputatie 5
Badge +9

Ik heb jouw simkaart een kleine reset gegeven. Je kunt jouw toestel over een kwartier opnieuw opstarten. Laat me even weten of dit gelukt is! Dat je overschakelt naar 3G wanneer je belt is overigens normaal! Je belt altijd op 3G verbinding, (nog) geen 4G verbinding. 

Hallo Romy,

Doe ik!

Alvast bedankt voor jouw hulp.

helaas nog steeds dezelfde problemen.

vanaf mijn iphone naar vast nummer gebeld maar gebeurd niks.

vanaf vast nummer naar mn iphone gebeld en gaat over en als ik opneem hoor ik niks en tegelijkertijd gaat hij nog steeds over op de vast telefoon.

Reputatie 5
Badge +9

Hi! Bedankt voor de snelle terugkoppeling. Wat ontzettend onhandig dat je met dit probleem te maken hebt! Heb je dit op alle locaties of bijvoorbeeld enkel thuis? Zou je eens in de instellingen van het toestel jouw netwerk handmatig willen selecteren? Laat me even weten of dit gelukt is! 

Goedemorgen,

ik heb al enkele dagen geen service en zegt mijn telefoon dat er geen simkaart in zit (die er wel in zit) alle bovenstaande stappen uitgevoerd en het doet het nog steeds niet. Er kan njet gebeld worden of naar mij gebeld. WiFi doet het wel. Dus er is alleen geen mobielenetwerk aanwezig. 
 

hoe nu verder?

 

 

Reputatie 5
Badge +6

Hoi @Kimro! Ik help je graag verder via dit topic. 

Reageer